The Belgian Voyage Club vzw

The Belgian Voyage Club vzw: De Belgische Star Trek fanclub


  space shuttles

  Deel
  avatar
  padraic
  Captain
  Captain

  Aantal berichten : 14
  Join date : 04-07-09
  Woonplaats : Aalst

  space shuttles

  Bericht  padraic op wo 13 apr - 12:24:22

  13 apr 2011


  Spaceshuttles gaan naar musea  De vier spaceshuttles van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA komen in het museum te staan. Dat heeft NASA-directeur en oud-astronaut Charles Bolden dinsdag bekendgemaakt. De Verenigde Staten halen hun ruimteveren dit jaar uit de vloot.

  De Discovery was vorige maand de eerste spaceshuttle die met pensioen ging. Het toestel komt in het Smithsonian National Air and Space Museum in Washington te staan. Dit is een van de belangrijkste musea voor lucht- en ruimtevaart ter wereld.

  De Endeavour, die eind deze maand begint aan zijn laatste missie, is toegewezen aan een wetenschapsmuseum in Los Angeles. De Atlantis, die over enkele maanden de allerlaatste spaceshuttlevlucht ooit uitvoert, wordt tentoongesteld op het Kennedy Space Center in Cape Canaveral (Florida). Daar worden de spaceshuttles al dertig jaar gelanceerd.

  De NASA nam ook een besluit over de spaceshuttle Enterprise. Dat is het eerste ruimteveer dat ooit is gebouwd. Het was een testtoestel dat nooit daadwerkelijk de ruimte inging. De Enterprise stond sinds 1985 in het Smithsonian in Washington, maar gaat naar een militair museum in de stad New York.

  ,,Deze keuzes geven zo veel mogelijk mensen de beste kans om te delen in het verleden en de prestaties van de spaceshuttles’’, verklaarde Bolden.

  Zoals de meeste van ons wel weten is deze shuttle genoemd naar de Enterprise uit star trek.   Het is nu zo 20 jan - 11:50:53